Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Anadolu Gençlik Federasyonu tarafından yürütülen gençlere yönelik e-ticaret eğitiminin ikinci dönemi başladı.

Anadolu Gençlik Federasyonu (Angef), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen 'Empowering Young People (NEETs)' projesi kapsamında, gençlere yönelik e-ticaret eğitimi ikinci dönem dersleri Ankara Bilim Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

Toplamda 150 genç bireyi hedefleyen program, gençlerin iş dünyasına adım atmalarını amaçlıyor. Eğitim sürecinde gençlere, mesleki becerilerinin yanı sıra pazarlama ve bilgisayar nitelikleri gibi alanlarda da bilgi veriliyor.

Angef, bu programla gençlerin iş bulma kapasitesini artırmayı ve NEET olarak tanımlanan işte olmayan, eğitim ve öğretim görmeyen gençleri iş gücü piyasasına kazandırmayı hedefliyor. Gençlerin hem mesleki yeterliliklerinin artırılmasını hem de sosyal becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan bu eğitim, aynı zamanda gençlerin iş sahibi olma olasılıklarını da arttıracak önemli bir adım olarak görülüyor.