Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) ve üye dernekler olarak, Ankara Kent Konseyi 6'ncı Genel Kurulu’na katılım sağladık.

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) ve üye dernekler olarak, Ankara Kent Konseyi 6'ncı Genel Kurulu’na katılım sağladık.

Genel Kurul, 7 Temmuz Pazar günü Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya 2450 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 2450 delegenin oy kullandığı seçimde, Halil İbrahim Yılmaz 2446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi, Mehmet Peker ise 4 oy aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kurulda yaptığı konuşmada, “Biz bu kenti sadece bize oy verenlerle değil, kentin 0'ü ile herkesle birlikte idare etmek istiyoruz. Herkesi yönetime katılmasını istiyoruz. Ankara için fikri olan herkesin mutlaka buraya gelip fikrini söylemesini istiyoruz. Bu şekilde kenti birlikte idare etme deyince her görüşten davet edildi. Geçen dönemden eksiklerimize de bakarak daha tecrübeli bir şekilde kenti hep birlikte yöneteceğiz. Ankara'ya hizmet etmek için mutlaka el ele vermek gerekiyordu.” dedi.

Ankara Kent Konseyi Başkanlığına yeniden seçilen Halil İbrahim Yılmaz ise, “Kentin 4 milyonun temsilini sağlayan 2 bin 800 kişi demokrasi çığlığı atıp kent yönetimine katkı vermek için bir araya geldi. Rantı, kamplaşmayı, kavgayı değil; kardeşliği, gelecek kuşakları önemsiyoruz. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu tekrardan anladık. Kamplaşmayı değil, kucaklaşmayı benimsedik.” dedi.